Onze werkwijze

Wij behandelen alleen volwassenen van 18 jaar en ouder.

Als de diagnose genderincongruentie nog niet bij jou is gesteld, maak dan eerst een afspraak bij Maud Lazaroms of Eva Broomans van ons team of een afspraak bij een psycholoog of psychotherapeut van een van onze samenwerkingspartners. Samenwerkingspartners zijn: Buro Jij in Loon op Zand, PsyTrans in Amersfoort en Apeldoorn, en De Vaart in Assen.

Is er al wel een diagnose genderincongruentie gesteld, en/of je gebruikt zelfmedicatie en wilt dit professioneel laten begeleiden, maak dan voor een hormonale behandeling of andere medische of seksuologische vragen een afspraak met Peter Leusink. Vraag aan de psycholoog die de diagnose heeft gesteld om een rapportage aan hem op te sturen.

Voordat een hormonale behandeling wordt gestart vindt er gezamenlijk overleg plaats in ons team. Dan pas wordt de indicatie gesteld. Aan dit overleg is ook psychiater Gerty Casteelen verbonden. Maak bij haar alleen een afspraak op ons advies. Zij zal binnen ons team alleen complexe mentale problemen behandelen die samenhangen met de genderincongruentie.

Persons from abroad temporarily residing in the Netherlands can have themselves hormonally monitored by Peter Leusink

Als operatieve ingrepen nodig zijn kunnen wij verwijzen naar onze samenwerkingspartner Gender Clinic in Bosch en Duin. Lees daar wat de mogelijkheden zijn.

Wij zijn een kleine organisatie en hanteren geen wachtlijst. We willen geen valse hoop wekken. Zodra de wachttijd langer is dan 3 maanden sluiten we de aanmeldingen.

Onze werkzaamheden bestaan niet alleen uit het behandelen van personen met genderincongruentie maar ook van personen met andere mentale of seksuologische problemen. Dat betekent dat de afspraakmogelijkheden soms beperkt zijn, hoezeer we begrijpen dat transgenderzorg urgent is.